Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nincs közös felelősségvállalás a baloldalon
  2023-06-29 21:15:23, csütörtök
 
  Az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott gyűlése 2021. október 23-án - Forrás: MTI





HÁRÍTÁS, MAGYARÁZKODÁS, HALLGATÁS - A BALOLDAL HÁROM STRATÉGIÁJA A FINANSZÍROZÁSI BOTRÁNY KAPCSÁN
KEMMA Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál 2023.06.29


Bár a tavalyi választási kampány során még együttműködött a baloldal, pártjai most mégis ódzkodnak a felelősség közös vállalásától a kampányfinanszírozási botrányban.


Az érintett hat párt a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországért Mozgalommal (MMM) együtt

hárít,
magyarázkodik, vagy épp
hallgat

arról, mennyi pénzt kaptak abból a több milliárd forintból, amely az Action for Democracy nevezetű amerikai NGO-n keresztül érkezett az MMM számlájára, amely az összefogás központi kampányának működtetését szolgálta - emlékeztet cikkében a Magyar Nemzet.



Ezt ne hagyja ki! - Vizsgálat
Állami Számvevőszék: a hatpárti összefogás a kampányra költötte el a guruló dollárokat
Az ÁSZ vizsgálata feltárta a külföldről érkező pénzek útját.
Link


Mióta az Állami Számvevőszék jelentéstervezetet küldött a hat pártnak a tiltott támogatásról, illetve a Nemzeti Információs Központ (NIK) titkos jelentése nyilvános lett,

a DK és az MSZP feltűnően hallgat, a Momentum terel.

Karácsony Gergely azzal hárítja érintettségét és felelősségét, hogy a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület adományai nem külföldről származtak. Márki-Zay Péter pedig váltig állítja, az ő mozgalma minden fillérrel elszámolt.







NINCS KÖZÖS FELELŐSSÉGVÁLLALÁS A BALOLDALON
Magyar Nemzet 2023.06.29.


Nincs közös felelősségvállalás a tavalyi választáson még együttműködésben kampányoló pártok között a külföldről érkezett milliárdos tiltott pártfinanszírozást illetően.

Az érintett hat párt a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországért Mozgalommal (MMM) együtt hárít, magyarázkodik vagy épp hallgat arról, mennyi pénzt kaptak abból a több milliárd forintból, amely az Action for Democracy nevezetű amerikai NGO-n keresztül érkezett az MMM számlájára, amely az összefogás központi kampányának működtetését szolgálta.

Amióta az Állami Számvevőszék jelentéstervezetet küldött a hat pártnak a tiltott támogatásról, illetve a Nemzeti Információs Központ (NIK) titkos jelentése nyilvános lett,

a DK és az MSZP feltűnően hallgat, a Momentum terel.

Karácsony Gergely, akinek egyesülete, a 99 Mozgalom több mint 500 millió forintot mozgatott a kampány alatt, azzal hárítja érintettségét és felelősségét, hogy a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület adományai nem külföldről származtak. Márki-Zay Péter, aki tavaly nyáron elsőként beszélt a külföldről érkezett milliárdokról, váltig állítja, az ő mozgalma minden fillérrel elszámolt.

A leghevesebben a Jobbik magyarázkodik a tiltott pártfinanszírozás miatt.

Gyöngyösi Márton több fronton is védekezik, támadja Márki-Zay Pétert és Karácsony Gergelyt, nyilvános vitára hívja az Állami Számvevőszék elnökét, és nem ment el arra a találkozóra, amelyet az ÁSZ kezdeményezett az érintett pártok részvételével.

Vagyis míg tavaly a baloldali pártok még karöltve dolgoztak a közös kormányváltáson, közös pénzből kampányoltak közös jelöltjeikért, ma már nem törekednek arra, hogy a tiltott kampányfinanszírozás vádját közösen oldják meg.

Pedig ez nem mindig volt így. 2017-ben, amikor a Jobbik 663 millió forintos pénzbírságot kapott tiltott kampányfinanszírozás miatt, több baloldali párt is közösen tüntetett a Fidesz székháza előtt Vona Gáborral.



Ajánló - Ezt ne hagyja ki!
Gyöngyösi továbbra is tagad, szerinte a Jobbiknak nincs köze a tiltott pártfinanszírozáshoz
Link



A pártelnök nyilvános vitára hívta az Állami Számvevőszék elnökét, hogy kiderüljön, miért támadják pártot.

Másfél évvel később, amikor kiderült, hogy

a Momentum és a Párbeszéd 2018-as kampányelszámolása szabálytalan volt, és költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozás is indult a két párttal szemben, már a teljes baloldal közösen demonstrált

,,az ellenzéki pártok pénzügyi ellehetetlenítése ellen". Ezen a tüntetésen már a DK, az MSZP, a Liberálisok is részt vettek, de ott volt Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselő is. Érdemes megjegyezni, hogy az ÁSZ akkori jelentése szerint

az sem tisztázott, hogy a két párt valamelyike kapott-e máshonnan, például külföldről tiltott támogatást a kampányához.


Link








SÁRDOBÁLÁS A BALOLDALON
Magyar Nemzet 2023.06.23.


Egymásnak estek a baloldali pártok, miután kiderült, a tavalyi összefogásban részt vevő hat párt 3,2 milliárd forint büntetést kaphat külföldi finanszírozás miatt. Márki-Zay Péter állítása szerint a felmerülő bírságokat nem az ő szervezetének, hanem a pártoknak kell megfizetniük. A Jobbik elnöke Karácsony Gergelyre és Márki-Zay Péterre mutogat.

Megkezdődött a sárdobálás, egymásra mutogatás Márki-Zay Péter és a baloldali pártok között azután, hogy kiderült, a 2022-es országgyűlési választáson közös listát állító hat párt 3,2 milliárd forint büntetést kaphat külföldi kampányfinanszírozás miatt. Utóbbiak továbbra is állítják, hogy

nem volt tudomásuk a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM) juttatott külföldi támogatásokról, a maguk részéről pedig betartották a vonatkozó jogszabályi előírásokat.

Hangoztatják: az ÁSZ jelentéstervezete a Fidesz érdekeit és az ellenzéki pártok totális ellehetetlenítését szolgálja. A Magyar Nemzetnek név nélkül nyilatkozó baloldali politikusok ugyanakkor arról beszéltek:

bár az egész ügyért szerintük Márki-Zay a felelős, az esedékes számvevőszéki bírság nem érinti majd az MMM-et, mert az nem egy párt. Utóbbiak pedig várhatóan a jövőre esedékes állami támogatások megvonásával számolhatnak

- tették hozzá forrásaink.

A külföldi kampánytámogatás a Kormányinfón is szóba került. - A kormány várja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kezdeményezését a kampánypénzekről szóló jelentés nyilvánosságra hozatalára - mondta Gulyás Gergely. A miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott,

a kabinet tárgyalt a jelentésről, amelyben vannak olyan új és meglepő részletek eddig kellő hangsúlyt nem kapott szereplőkről is, amelyeket érdemes lenne megismernie a közvéleménynek.

Márki-Zay Péter közösségi oldalán reagált a kialakult helyzetre a tőle megszokott önellentmondásos módon. Egyrészt azt állította, hogy még a titkosszolgálati vizsgálatok sem találták nyomát annak, hogy az MMM-hez juttatott adományokból akár egy fillér is került volna az ellenzéki pártokhoz. Majd úgy folytatta,

nem ellenzéki az a politikus, aki a tavalyi kampány résztvevőjeként pontosan tudja, hogy közös kampányunk szabályosságát éppen a pártok ellenőrizték, éppen a saját érdekükben, hiszen a felmerülő bírságokat nem nekünk, hanem nekik kell megfizetniük.

A tavalyi összefogásban részt vevő Jobbik jelenlegi elnöke is reagált. Gyöngyösi Márton azt írta, feltenne Márki-Zay Péternek és Karácsony Gergelynek ,,néhány százmillió forintos kérdést" a külföldről érkezett milliárdokkal kapcsolatban. A Jobbik elnöke közösségi oldalán pártja érintetlenségéről írt a tiltott kampányfinanszírozás kapcsán. Közölte:

,,Ideje lenne, hogy végre elmeséljék, mit is pénzezgettek ők a kampány alatt."

Gyöngyösi úgy véli: érdeklődésre tartana például számot, hogy mi történt Karácsony Gergely azon kijelentése, hogy csak akkor lép vissza, ha elüti a villamos, és a pár órával későbbi visszalépése között. ,,Aranyból volt tán az a villamos, Gergő? Esetleg a hódmezővásárhelyi tram-traint küldted, Péter?" - tett fel költői kérdéseket a párt elnöke.


Link














 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: önellentmondásos, kampánypénzekről, titkosszolgálati, együttműködésben, nemzetbiztonsági, kampánytámogatás, magyarországért, kormányváltáson, kezdeményezését, kilencvenkilenc, résztvevőjeként, támogatásokról, együttműködött, nyilvánosságra, kezdeményezett, finanszírozási, közvéleménynek, szabályosságát, magyarázkodik, milliárdokról, bizottságának, leghevesebben, szervezetének, részvételével, összefogásban, érintettségét, milliárdokkal, jelöltjeikért, magyarázkodás, magyarországa, költségvetési, finanszírozás, országgyűlési, számvevőszéki, megvonásával, szabálytalan, ellenzéki pártok, szabad Magyarországért, tavalyi választási, felelősség közös, több milliárd, összefogás központi, hatpárti összefogás, kampányra költötte, guruló dollárokat, külföldről érkező, tiltott támogatásról, tavalyi választáson, külföldről érkezett, kampány alatt, tiltott pártfinanszírozás, érintett pártok, BALOLDAL HÁROM STRATÉGIÁJA FINANSZÍROZÁSI BOTRÁNY KAPCSÁN, KEMMA Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál, Márki-Zay Péter, Mindenki Magyarországért Mozgalommal, Magyar Nemzet, Állami Számvevőszék, Nemzeti Információs Központ, Karácsony Gergely, Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület, NINCS KÖZÖS FELELŐSSÉGVÁLLALÁS BALOLDALON, Gyöngyösi Márton, Márki-Zay Pétert, Karácsony Gergelyt, Vona Gáborral, Hadházy Ákos, Szél Bernadett, SÁRDOBÁLÁS BALOLDALON, Karácsony Gergelyre, Márki-Zay Péterre, Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz, Magyar Nemzetnek, Gulyás Gergely, Márki-Zay Péternek, Karácsony Gergelynek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Jó éjszakát  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Esti kép  Radikális szeretet  Png kutya  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Próbálj meg ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png lepke  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hazára minden embernek szükség...  Png kutya  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Adakozás  képre írva  Jó éjszakát  Bounty krémes  Png nő  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 21  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Akarat  Png cica  Egy hatékony szolga  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Png cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Nem számIt  Szép estét  Adakozás  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Próbálj meg ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Tavaszi kép  Paul David Tripp Április 21  Png ház  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Reggel van  Radikális szeretet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  képre írva  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Idő  Soha ne kedvezz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hazára minden embernek szükség...  Albert Einsteinről 
Bejegyzés Címkék
ellenzéki pártok, szabad Magyarországért, tavalyi választási, felelősség közös, több milliárd, összefogás központi, hatpárti összefogás, kampányra költötte, guruló dollárokat, külföldről érkező, tiltott támogatásról, tavalyi választáson, külföldről érkezett, kampány alatt, tiltott pártfinanszírozás, érintett pártok, baloldali pártok, közös kormányváltáson, pártelnök nyilvános, teljes baloldal, tavalyi összefogásban, felmerülő bírságokat, pártoknak kell, 2022-es országgyűlési, maguk részéről, vonatkozó jogszabályi, egész ügyért, esedékes számvevőszéki, jövőre esedékes, külföldi kampánytámogatás, kormány várja, kampánypénzekről szóló, kabinet tárgyalt, kialakult helyzetre, tőle megszokott, titkosszolgálati vizsgálatok, ellenzéki pártokhoz, tavalyi kampány, pártok ellenőrizték, saját érdekükben, hódmezővásárhelyi tram-traint, párt elnöke, önellentmondásos, kampánypénzekről, titkosszolgálati, együttműködésben, nemzetbiztonsági, kampánytámogatás, magyarországért, kormányváltáson, kezdeményezését, kilencvenkilenc, résztvevőjeként, támogatásokról, együttműködött, nyilvánosságra, kezdeményezett, finanszírozási, közvéleménynek, szabályosságát, magyarázkodik, milliárdokról, bizottságának, leghevesebben, szervezetének, részvételével, összefogásban, érintettségét, milliárdokkal, jelöltjeikért, magyarázkodás, magyarországa, költségvetési, finanszírozás, országgyűlési, számvevőszéki, megvonásával, szabálytalan, támogatásról, számvevőszék, szereplőkről, országgyűlés, számolhatnak, kormányinfón, vállalásától, felelősségét, megkezdődött, pénzbírságot, hangoztatják, kapcsolatban, megfizetniük, visszalépése, érdeklődésre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3139
  • e Hét: 22958
  • e Hónap: 62779
  • e Év: 240654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.